Yunus Emre Vakfı’nda yolsuzluk iddiası: Vurgun büyük!

CHP Genel Başkan Yardımcısından Yunus Emre Vakfı’yla İlgili Şok İddia!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, Yunus Emre Vakfı’yla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı. Yavuzyılmaz, vakfın 61 ihalesini kazanan Anka Kongre Turizm adlı şirketin bu süreçte 43 milyon TL’lik yolsuzluk yaptığını iddia etti.

Yavuzyılmaz, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Yunus Emre Vakfı’nın son beş ay içinde yaptığı 61 ihalede yolsuzluk yapıldığını duyurdu. “Organize işler! AK Parti’nin bir ahtapot gibi sardığı Yunus Emre Vakfı’nda; Anka Kongre Turizm adlı organizasyon şirketinin 5 ayda kazandığı 61 ihalede yolsuzluk yapıldığını tespit ettik. Yolsuzluk miktarı: 1 milyon 120 bin 38 dolar.

Güncel kurla: 43 milyon 457 bin TL. Dosyada AK Partili bir Bakanın ve MHP’li bir yöneticinin, aile bireylerinin de adı geçiyor.

-Vakıflar Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu müfettişlerince yapılan soruşturmaya göre: İhalelerin satın alma dosyalarının baştan sona uydurma veya kurgulanmış olduğu, teklif süreçlerinin göstermelik yürütüldüğü, piyasa araştırmalarının gerçekçi olmadığı, alım süreçlerinin belirli bir firmanın lehine olacak şekilde yürütüldüğü, 5 ayda 61 ihaleyi kazanan firmanın tek bir çalışanının olduğu, ofisinin Sanal Ofis olduğu, aynı kişiye ait şirketlerin aynı ihaleye teklif verdiği, ihaleye giren üçüncü firmaların adına sahte teklif belgeleri düzenlendiği, ihale süreçlerinin manüple edildiği, haksız kazanç sağlandığı, satın alma süreçlerine fesat karıştırıldığı, sahte hizmet ifa tutanakları düzenlendiği, vakıf kaynaklarının bilinçli ve sistematik zarara uğratıldığı, bu doğrultuda satın alma evraklarında ve banka ödeme talimatlarında imzası bulunan kişiler ve şirket yetkilisinin, kendileri ve/veya başkalarının lehine menfaat temin ettikleri tespit ediliyor.

“BİR KİŞİ TUTUKLU, BİR KİŞİ KAÇAK, BİR KİŞİ SERBEST”

-Satın alma onay belgeleri ve piyasa araştırma tutanaklarında imzası olanlar: Enstitü Başkanı Şeref Ateş (kaçak), Başkan Yrd. Rahmi Göktaş (serbest), Daire Başkanı Murat Çakır (tutuklu). Ayrıca bu kişiler satın alma komisyonunda da yer alıyor.

-Vakıftan şirkete banka ödeme talimatlarını verenler: Enstitü Başkanı Şeref Ateş (kaçak), Başkan Yrd. Kutalmış Yalçın (serbest), Daire Başkanı Safiye Yurduseven (tutuklu)”

Related Posts

İki şirkete faaliyet izni

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), tarafından Ortak Finans Katılım Faktoring AŞ ve Fair Finansal Kiralama AŞ faaliyet izni verdi. İzne ilişkin BDDK’nın kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan kararlara göre, 9 Ocak 2025 …

Ünlü ekonomist piyasaların tepkisizliğinin nedenini açıkladı

İktisatçı Dr. Mahfi Eğilmez, jeopolitik risklerin artmasıyla altın, dolar ve borsaların beklenildiği etkiyi vermemesine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede, piyasalarda geçmiş yıllarla karşılaştırıldığında daha ölçülü ve temkinli bir tepkinin gözlendiğini belirtti.

Tütün ve tütün mamulleri ihracatı 7 yıl sonra 1 milyar doları aştı

Türkiye’nin tütün ve tütün mamulleri ihracatı bir yıllık dönemde 915 milyon dolardan 1 milyar 4 milyon dolara yükseldi.

Türklerin bir numaraları tercihiydi: 123 yıllık Alman şirketi iflasın eşiğinde

123 yıllık Alman şirketi Herzog iflas başvurusunda bulundu. 1902 yılında at battaniyesi üretimiyle faaliyetlerine başlayan ve sonrasında kamp-karavan malzemeleriyle tanınan şirket, özellikle Türkiye’de de tercih edilen karavan malzemeleriyle biliniyordu. Şirket, yeniden yapılanma sürecine girerek faaliyetlerine devam etmeyi planlıyor.

Spot piyasada doğal gaz fiyatları

Lenin büstü 32 yıl sonra Düzce Akçakoca ile buluşuyor

Borsa günü düşüşle tamamladı

Borsa günü düşüşle tamamladı