Türkiye’den Anneler Günü için 30 ülkeye çiçek ihraç edildi

Anneler Günü’ne Hazırlıkta Çiçek Sektörü

Anneler Günü yaklaşırken, çiçek sektörü yoğun bir tempoda hazırlıklarını sürdürüyor. Seralardan toplanan çiçekler özenle paketlenerek, hem yurt içine hem de yurt dışına sevkiyatı yapılacak.

Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yılmaz, yurt dışına kara yoluyla gönderilecek sevkiyatların tamamlandığını ve yeni siparişlerin hava yoluyla gönderildiğini belirtti.

Yılmaz, sektör açısından Anneler Günü’nün önemine vurgu yaparak, “Bu yıl 75 milyon dalın üzerinde çiçeğin gönderileceği bekleniyor, bu da yaklaşık 10 milyon dolarlık bir değere denk geliyor” dedi.

Türkiye’den 30 Ülkeye Çiçek İhracatı

Yılmaz, hareketli bir sezon geçirdiklerini belirterek, kesme çiçek ve salon bitkilerinde taleplerin yoğun olduğunu söyledi. Geçen yıla göre ihracatın arttığını dile getiren Yılmaz, “30’dan fazla ülkeye çiçek ihracatı gerçekleştirdik. Hollanda, en büyük pazarımız olmaya devam ederken, İngiltere, Almanya, Romanya, Bulgaristan, Rusya, Ukrayna gibi ülkelere de yoğun kesme çiçek gönderiyoruz. Türk Cumhuriyetleri ve Körfez ülkeleri ise dış mekan ve salon bitkilerinde ciddi alıcılar konumunda” şeklinde konuştu.

Farklı Renklerde Çiçek Talepleri

Yılmaz, ülkelerin farklı renk tercihlerine değinerek, Avrupa ülkelerinin genellikle açık pembe ve pastel tonlarda çiçekleri tercih ettiğini, doğu ülkelerinin ise kırmızı ve beyaz ağırlıklı çiçek istediğini aktardı. Üreticilerin, taleplere göre üretim yaptığını belirten Yılmaz, iç pazarda da yoğun bir talep olduğunu ve yaklaşık 30 milyon dal çiçek tüketimi beklendiğini söyledi.

Related Posts

Ünlü ekonomist piyasaların tepkisizliğinin nedenini açıkladı

İktisatçı Dr. Mahfi Eğilmez, jeopolitik risklerin artmasıyla altın, dolar ve borsaların beklenildiği etkiyi vermemesine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede, piyasalarda geçmiş yıllarla karşılaştırıldığında daha ölçülü ve temkinli bir tepkinin gözlendiğini belirtti.

Tütün ve tütün mamulleri ihracatı 7 yıl sonra 1 milyar doları aştı

Türkiye’nin tütün ve tütün mamulleri ihracatı bir yıllık dönemde 915 milyon dolardan 1 milyar 4 milyon dolara yükseldi.

Türklerin bir numaraları tercihiydi: 123 yıllık Alman şirketi iflasın eşiğinde

123 yıllık Alman şirketi Herzog iflas başvurusunda bulundu. 1902 yılında at battaniyesi üretimiyle faaliyetlerine başlayan ve sonrasında kamp-karavan malzemeleriyle tanınan şirket, özellikle Türkiye’de de tercih edilen karavan malzemeleriyle biliniyordu. Şirket, yeniden yapılanma sürecine girerek faaliyetlerine devam etmeyi planlıyor.

Spot piyasada doğal gaz fiyatları

Lenin büstü 32 yıl sonra Düzce Akçakoca ile buluşuyor

Borsa günü düşüşle tamamladı

Borsa günü düşüşle tamamladı

Yapay zekâ ‘et’i takip edecek

Teknolojik gelişmeler ve tüketici beklentilerindeki değişiklikler gıda endüstrisini de dönüştürürken, bu süreçte et sektöründe yapay zekâ teknolojisinin gelişimiyle sektörün daha çevreci, verimli ve müşteri odaklı hale geleceği öngörülüyor.