Ticaret Bakanlığı 2,9 milyar lira ek tahakkuk ve ceza kararı düzenledi

Ticaret Bakanlığından Yapılan Açıklamaya Göre Ek Tahakkuk ve Ceza Kararları Arttı

Sonradan ve ikincil kontrol denetimleri sonucunda, 2025 yılının ilk 3 aylık döneminde geçen yıla göre %218 artışla 2,9 milyar TL tutarında Ek Tahakkuk ve Ceza Kararı düzenlendiği belirtildi. Bu kararlarla, devletin gelir kaybının ve haksız kazanç elde etmenin önüne geçildiği ifade edildi.

Ticaret Bakanlığı, firmaların önceki işlemlerinin kontrolü ve eşyanın tesliminden sonra gümrük beyannamelerinin ikincil kontrolü konusunda 2025 yılında da çalışmalarına devam ettiğini vurgulayarak, geliştirilen Sonradan Kontrol Puanlama Sistemi’nin dış ticaret yapan firmaların gümrük işlemlerini detaylı bir şekilde analiz ettiğine dikkat çekti.

Bakanlık tarafından riskli firmaların ve şüpheli işlemlerin tespit edilerek haksız kazanç elde edenlere karşı yaptırımlar uygulandığı belirtilirken, 2025 yılının ilk 3 ayında 2,9 milyar TL tutarında Ek Tahakkuk ve Ceza Kararı düzenlendiği bildirildi. Bu sayede, usulsüz işlem yapanlar ve gelir kaybına sebep olanlar tespit edilerek önlem alınmaya devam edileceği vurgulandı.

Related Posts

Konkordato sürecindeki tekstil devi fabrikasını satıyor

Küresel ekonomik krizin etkileri Türkiye’de pek çok şirketi zor durumda bırakırken, bu iflas dalgasına son olarak Türk tekstil sektörünün önemli isimlerinden Aysunzade Tekstil de katıldı. ÜNLÜ MARKALARA ÜRETİM YAPAN DEV ŞİRKET İLANDA Ekonomim’in …

İki şirkete faaliyet izni

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), tarafından Ortak Finans Katılım Faktoring AŞ ve Fair Finansal Kiralama AŞ faaliyet izni verdi. İzne ilişkin BDDK’nın kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan kararlara göre, 9 Ocak 2025 …

Ünlü ekonomist piyasaların tepkisizliğinin nedenini açıkladı

İktisatçı Dr. Mahfi Eğilmez, jeopolitik risklerin artmasıyla altın, dolar ve borsaların beklenildiği etkiyi vermemesine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede, piyasalarda geçmiş yıllarla karşılaştırıldığında daha ölçülü ve temkinli bir tepkinin gözlendiğini belirtti.

Tütün ve tütün mamulleri ihracatı 7 yıl sonra 1 milyar doları aştı

Türkiye’nin tütün ve tütün mamulleri ihracatı bir yıllık dönemde 915 milyon dolardan 1 milyar 4 milyon dolara yükseldi.

Türklerin bir numaraları tercihiydi: 123 yıllık Alman şirketi iflasın eşiğinde

123 yıllık Alman şirketi Herzog iflas başvurusunda bulundu. 1902 yılında at battaniyesi üretimiyle faaliyetlerine başlayan ve sonrasında kamp-karavan malzemeleriyle tanınan şirket, özellikle Türkiye’de de tercih edilen karavan malzemeleriyle biliniyordu. Şirket, yeniden yapılanma sürecine girerek faaliyetlerine devam etmeyi planlıyor.

Spot piyasada doğal gaz fiyatları

Lenin büstü 32 yıl sonra Düzce Akçakoca ile buluşuyor