TCMB Başkanı Karahan: Kaliteli eğitim, dezenflasyonun en güçlü tamamlayıcısıdır

Asırlık Okullar Vakfı Lansmanında Eğitim ve Potansiyel Büyüme Vurgusu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, yaşam boyu öğrenmenin demografik fırsat penceresini uzatmanın ve potansiyel büyümeyi desteklemenin önemine dikkat çekti. Eğitimin kaliteli olmasıyla sağlanacak verimlilik artışlarının, dezenflasyon politikasının en güçlü tamamlayıcıları olduğunu belirtti.

İstanbul Erkek Lisesi ev sahipliğinde gerçekleşen Asırlık Okullar Vakfı (ASOV) olağanüstü genel kurul ve lansman töreninde konuşan Karahan, eğitimin sadece bilgi aktarımı olmadığını vurgulayarak, değerleri, hafızayı ve karakteri inşa ettiğini söyledi. Eğitimin hem bireyler hem de ülke için bir yatırım olduğunu belirten Karahan, eğitim seviyesinin büyümeye pozitif etki ettiğini ve nitelikli insan kaynaklarının kurumları güçlendirdiğini belirtti.

Karahan, “Eğitimin, dezenflasyon politikasının en güçlü tamamlayıcıları olan kalıcı verimlilik artışlarını sağladığını vurgulayarak, eğitimin nitelikli iş fırsatları ve kariyer ilerlemesi için avantajlar sunduğunu belirtti. Asırlık Okullar Vakfı’nın kültürel sermayesi, altyapısı ve uluslararası mezun ağıyla öne çıktığını ve insan sermayesini güçlendirmenin makroekonomik istikrar için en sağlam teminat olduğunu vurguladı.

Karahan’ın konuşmasının ardından günün anısına plaket takdim edildi.

Related Posts

Ünlü ekonomist piyasaların tepkisizliğinin nedenini açıkladı

İktisatçı Dr. Mahfi Eğilmez, jeopolitik risklerin artmasıyla altın, dolar ve borsaların beklenildiği etkiyi vermemesine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede, piyasalarda geçmiş yıllarla karşılaştırıldığında daha ölçülü ve temkinli bir tepkinin gözlendiğini belirtti.

Tütün ve tütün mamulleri ihracatı 7 yıl sonra 1 milyar doları aştı

Türkiye’nin tütün ve tütün mamulleri ihracatı bir yıllık dönemde 915 milyon dolardan 1 milyar 4 milyon dolara yükseldi.

Türklerin bir numaraları tercihiydi: 123 yıllık Alman şirketi iflasın eşiğinde

123 yıllık Alman şirketi Herzog iflas başvurusunda bulundu. 1902 yılında at battaniyesi üretimiyle faaliyetlerine başlayan ve sonrasında kamp-karavan malzemeleriyle tanınan şirket, özellikle Türkiye’de de tercih edilen karavan malzemeleriyle biliniyordu. Şirket, yeniden yapılanma sürecine girerek faaliyetlerine devam etmeyi planlıyor.

Spot piyasada doğal gaz fiyatları

Lenin büstü 32 yıl sonra Düzce Akçakoca ile buluşuyor

Borsa günü düşüşle tamamladı

Borsa günü düşüşle tamamladı

Yapay zekâ ‘et’i takip edecek

Teknolojik gelişmeler ve tüketici beklentilerindeki değişiklikler gıda endüstrisini de dönüştürürken, bu süreçte et sektöründe yapay zekâ teknolojisinin gelişimiyle sektörün daha çevreci, verimli ve müşteri odaklı hale geleceği öngörülüyor.