‘Osman Gazi’, Karadeniz’deki doğal gaz üretimini iki katına çıkaracak

Osman Gazi Yüzer Üretim Platformu Karadeniz’deki Doğal Gaz Üretimini İkiye Katlayacak

Bakanlık, X sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, “Yeni dönemin adı: Osman Gazi, Rota: Karadeniz, Hedef: Tam Bağımsız Türkiye! Türkiye’nin ilk yüzer üretim platformu Osman Gazi, Karadeniz’deki doğal gaz üretimimizi iki katına çıkaracak.” açıklamasını yaptı.

Osman Gazi Yüzer Üretim Platformu 298,5 metre uzunluğunda, 56 metre genişliğinde ve 29,5 metre derinliğinde. Toplam 140 kişilik personel kapasitesine sahip platformun maksimum gaz işleme kapasitesi 10,5 milyon metreküp, maksimum gaz transfer kapasitesi ise 10 milyon metreküp olarak hesaplanıyor. Platformdan karaya ana gaz iletim hattı uzunluğu 161 kilometre olarak planlanıyor. Burada işlenen gaz, karaya ulaştırılarak ulusal şebekeye verilecek.

Osman Gazi Yüzer Üretim Platformu, 26 Eylül 2024’te Çanakkale’de bir tersanede yenilenme çalışmaları için kuru havuza alındı ve yaklaşık 8 ay boyunca burada kaldı. Yenileme işlemlerinin ardından 29 Mayıs’ta İstanbul Boğazı’ndan geçerek İstanbul’un Fethi’nin yıl dönümünde kutlanacak.

Platform, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar tarafından Dolmabahçe Sarayı’ndan Karadeniz’e uğurlanacak. Boğaz geçişi yaklaşık 11 saat sürecek ve geçiş sırasında platforma Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne bağlı römorkörler eşlik edecek.

Platformun Filyos Limanı’na 1 Haziran 2025’te yanaşması hedefleniyor.

Related Posts

İki şirkete faaliyet izni

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), tarafından Ortak Finans Katılım Faktoring AŞ ve Fair Finansal Kiralama AŞ faaliyet izni verdi. İzne ilişkin BDDK’nın kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan kararlara göre, 9 Ocak 2025 …

Ünlü ekonomist piyasaların tepkisizliğinin nedenini açıkladı

İktisatçı Dr. Mahfi Eğilmez, jeopolitik risklerin artmasıyla altın, dolar ve borsaların beklenildiği etkiyi vermemesine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede, piyasalarda geçmiş yıllarla karşılaştırıldığında daha ölçülü ve temkinli bir tepkinin gözlendiğini belirtti.

Tütün ve tütün mamulleri ihracatı 7 yıl sonra 1 milyar doları aştı

Türkiye’nin tütün ve tütün mamulleri ihracatı bir yıllık dönemde 915 milyon dolardan 1 milyar 4 milyon dolara yükseldi.

Türklerin bir numaraları tercihiydi: 123 yıllık Alman şirketi iflasın eşiğinde

123 yıllık Alman şirketi Herzog iflas başvurusunda bulundu. 1902 yılında at battaniyesi üretimiyle faaliyetlerine başlayan ve sonrasında kamp-karavan malzemeleriyle tanınan şirket, özellikle Türkiye’de de tercih edilen karavan malzemeleriyle biliniyordu. Şirket, yeniden yapılanma sürecine girerek faaliyetlerine devam etmeyi planlıyor.

Spot piyasada doğal gaz fiyatları

Lenin büstü 32 yıl sonra Düzce Akçakoca ile buluşuyor

Borsa günü düşüşle tamamladı

Borsa günü düşüşle tamamladı