Nike ve Adidas’ın da aralarında bulunduğu ayakkabı üreticilerinden tarife muafiyeti isteği

Ayakkabı Sektöründen Trump’a Çağrı: “Varoluşsal Tehdit Altındayız”

Amerika Birleşik Devletleri’nin önde gelen ayakkabı markaları arasında yer alan Adidas, Columbia, Crocs, Nike, Skechers, Toms, Under Armour gibi şirketler, ABD Başkanı Trump’a ortak bir mektup göndererek tarifelere karşı uyarılarda bulundu.

Şirketlerin yer aldığı mektupta, ayakkabı endüstrisinin ciddi maliyet artışlarıyla karşı karşıya kaldığı ve bu durumun “varoluşsal” bir tehdit oluşturduğu vurgulandı.

Mektupta, “ABD’nin önde gelen ayakkabı işletmeleri, üreticileri ve perakendecileri olarak, ayakkabı ürünlerini karşılıklılık esasına dayalı tarifelerden muaf tutmanızı rica ediyoruz” şeklinde bir çağrı yapıldı.

Siparişler Risk Altında

Mektupta, yüzlerce işletmenin iflas tehdidiyle karşı karşıya olduğu ve birçok siparişin askıya alındığı belirtilerek, ABD’deki tüketiciler için ayakkabı stoklarının yakında tükenme riski olduğu uyarısında bulunuldu.

Ayakkabı ürünlerine zaten yüksek vergiler uygulandığı ve karşılıklılık esasına dayalı tarifelerin de eklenmesiyle birçok Amerikan ayakkabı şirketinin yüzde 150 ila yüzde 220 arasında gümrük vergisi ödemek zorunda kalacağı ifade edildi.

Mektupta, düşük ve orta gelirli ailelere uygun fiyatlı ayakkabılar üreten şirketlerin, yüksek tarifeleri ne absorbe edebileceği ne de tüketiciye yansıtabileceği ve bu durumun şirketlerin kapanmasına neden olabileceği belirtildi.

Related Posts

İki şirkete faaliyet izni

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), tarafından Ortak Finans Katılım Faktoring AŞ ve Fair Finansal Kiralama AŞ faaliyet izni verdi. İzne ilişkin BDDK’nın kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan kararlara göre, 9 Ocak 2025 …

Ünlü ekonomist piyasaların tepkisizliğinin nedenini açıkladı

İktisatçı Dr. Mahfi Eğilmez, jeopolitik risklerin artmasıyla altın, dolar ve borsaların beklenildiği etkiyi vermemesine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede, piyasalarda geçmiş yıllarla karşılaştırıldığında daha ölçülü ve temkinli bir tepkinin gözlendiğini belirtti.

Tütün ve tütün mamulleri ihracatı 7 yıl sonra 1 milyar doları aştı

Türkiye’nin tütün ve tütün mamulleri ihracatı bir yıllık dönemde 915 milyon dolardan 1 milyar 4 milyon dolara yükseldi.

Türklerin bir numaraları tercihiydi: 123 yıllık Alman şirketi iflasın eşiğinde

123 yıllık Alman şirketi Herzog iflas başvurusunda bulundu. 1902 yılında at battaniyesi üretimiyle faaliyetlerine başlayan ve sonrasında kamp-karavan malzemeleriyle tanınan şirket, özellikle Türkiye’de de tercih edilen karavan malzemeleriyle biliniyordu. Şirket, yeniden yapılanma sürecine girerek faaliyetlerine devam etmeyi planlıyor.

Spot piyasada doğal gaz fiyatları

Lenin büstü 32 yıl sonra Düzce Akçakoca ile buluşuyor

Borsa günü düşüşle tamamladı

Borsa günü düşüşle tamamladı