Konaklama, enerji ve madende büyüyecek

RePie Portföy, Türkiye’de Alternatif Yatırım Fon Pazarında 400 Milyar Lirayı Aştı

Türkiye’de alternatif yatırım fon pazarı, 400 milyar lirayı aşarak büyümeye devam ediyor. RePie Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Emre Çamlıbel, düzenlediği basın toplantısında şirketin 10 yılda fonları aracılığıyla 100’den fazla şirkete yatırım yaptığını açıkladı. Çamlıbel, yaptıkları yatırımların Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasına önemli katkılar sağladığını vurguladı.

RePie Portföyün Hedefi 3 Milyar Dolar

Çamlıbel, geçen yılın aynı dönemine göre toplam portföy büyüklüğünün yüzde 72 artarak yaklaşık 2.5 milyar dolara ulaştığını belirtti. Şirketin hedefi ise yıl sonunda toplam portföy büyüklüğünü 3 milyar dolara çıkarmak. RePie Portföyün bünyesinde bulunan 47 adet girişim sermayesi yatırım fonunun toplam büyüklüğü 50.1 milyar lirayı aşarken, 39 adet GYF’nin toplam büyüklüğü ise 32.8 milyar lirayı geçti.

RePie Portföy Genel Müdürü Altuğ Dayıoğlu ise gelecek hedefleri hakkında bilgi vererek, bu yıl ihraç edecekleri GSYF’lerle yatırımcılara yeni fırsatlar sunacaklarını dile getirdi. Dayıoğlu, “Bu yılki yatırım planlarımızda, enerji, madencilik ve konaklama gibi stratejik önceliği olan üç ana sektöre odaklanıyoruz. Ayrıca, yapay zekâ odaklı teknoloji girişimlerine olan ilgimizi sürdürüyoruz” dedi.

Kurumsal GSYF’ler alanında yeni iş birliklerini duyuracaklarını belirten Dayıoğlu, “Şirketlere özel olarak yapılandırdığımız fonlarla, şirketlerin kendi inovasyon ekosistemlerini oluşturmalarına destek oluyoruz” şeklinde konuştu.

Related Posts

İki şirkete faaliyet izni

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), tarafından Ortak Finans Katılım Faktoring AŞ ve Fair Finansal Kiralama AŞ faaliyet izni verdi. İzne ilişkin BDDK’nın kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan kararlara göre, 9 Ocak 2025 …

Ünlü ekonomist piyasaların tepkisizliğinin nedenini açıkladı

İktisatçı Dr. Mahfi Eğilmez, jeopolitik risklerin artmasıyla altın, dolar ve borsaların beklenildiği etkiyi vermemesine ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede, piyasalarda geçmiş yıllarla karşılaştırıldığında daha ölçülü ve temkinli bir tepkinin gözlendiğini belirtti.

Tütün ve tütün mamulleri ihracatı 7 yıl sonra 1 milyar doları aştı

Türkiye’nin tütün ve tütün mamulleri ihracatı bir yıllık dönemde 915 milyon dolardan 1 milyar 4 milyon dolara yükseldi.

Türklerin bir numaraları tercihiydi: 123 yıllık Alman şirketi iflasın eşiğinde

123 yıllık Alman şirketi Herzog iflas başvurusunda bulundu. 1902 yılında at battaniyesi üretimiyle faaliyetlerine başlayan ve sonrasında kamp-karavan malzemeleriyle tanınan şirket, özellikle Türkiye’de de tercih edilen karavan malzemeleriyle biliniyordu. Şirket, yeniden yapılanma sürecine girerek faaliyetlerine devam etmeyi planlıyor.

Spot piyasada doğal gaz fiyatları

Lenin büstü 32 yıl sonra Düzce Akçakoca ile buluşuyor

Borsa günü düşüşle tamamladı

Borsa günü düşüşle tamamladı