İstanbul’daki depremler sonrası fırsatçılar ortaya çıktı: Konut ve bilet fiyatları uçtu!

İstanbul Depremleri Sonrası Yurttaşlar Arasında Panik

İstanbul’da yaşanan depremler sonrasında, yurttaşlar arasında büyük bir panik oluştu. Bazı yurttaşlar, oturdukları bölgelerde güvenli olmadıkları düşüncesiyle yeni ve depreme dayanıklı evler aramaya başlarken, diğerleri ise paniği atlatabilmek için şehir dışındaki yakınlarının yanına gitmek üzere harekete geçti.

Fırsatçılar, fiyatları artırarak durumu kendi lehlerine çevirmeye çalıştı.

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, yaşanan bu duruma ilişkin yaptığı açıklamada fırsatçılara karşı yurttaşları uyardı. Küçük, “Deprem sonrası özellikle yeni yapılan binalarda ve sağlam zeminli bölgelerde ev ve kiralık fiyatlarında önemli artışlar olduğu iletiliyor. Bu durumu açıkça deprem fırsatçılığı olarak tanımlayabiliriz. Bu şekilde bir fırsatçılığı kabul etmiyoruz. Artan talebe bağlı olarak, yeni konut stoğu ya da sağlam zeminli bölgelerdeki konut stoğunun yetersizliği nedeniyle fiyatlarda makul bir artış olabilir, ancak piyasa şartlarının dışında aşırı fiyat artışı yapanlara asla izin verilmemeli.” ifadelerini kullandı.

Küçük, Ticaret Bakanlığının bu konuda denetim yapması gerektiğini vurgularken, “Emlakçılar Odası ve Ticaret Odası gibi kurumların da meslek ahlakı dışı uygulamalara engel olmak için destek vermeleri, yaptırım uygulamaları ve istismara yönelik firmaları denetlemeleri gerekir.” şeklinde konuştu.

Tüketicilere yönelik çağrıda bulunan Küçük, “Hepimiz bir panik ve korku içindeyiz, fakat bu panikle kötü niyetli satıcıların ağına düşmemeliyiz. Temkinli olmak ve sakin kalmak önemlidir. Piyasaların gerçek değerini bulması beklenmeli.” dedi.

Küçük ayrıca, fahiş fiyat artışı yapan emlakçılar ve satıcılar hakkında şikayetlerin Ticaret Bakanlığına ve Ticaret İl Müdürlüklerine yapılması gerektiğini belirtti.

GSM operatörlerinin altyapılarını güçlendirmesi gerektiğini belirten Küçük, “İletişim sorunları yaşamamak için operatörlerin yatırımlarını artırmaları talep edilmelidir. Yurttaşların ise panik yaparak telefonlara yüklenmemeleri, internet tabanlı uygulamaları kullanmaları önemlidir.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Özelleştirme hamlesi: 5 ilde 11 taşınmaz satışa çıkıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Ankara, İzmir, Zonguldak, Aydın ve Mersin’de bulunan 11 taşınmazı satış yöntemiyle özelleştirecek. İhaleler, kapalı zarf ve açık artırma usulüyle yapılacak.

Bayraktar TB3’te bir ilke imza atıldı! Yeni bir eşik atlandı

Baykar tarafından geliştirilen milli silahlı insansız hava aracı (SİHA) Bayraktar TB3’ün gemiye iniş-kalkış testlerine 4. prototip katıldı ve bir ilke imza atıldı.

KKM bakiyelerindeki düşüş devam ediyor

Kur Korumalı Türk lirası Mevduat ve Katılma Hesapları (KKM) geçen hafta 21 milyar 505 milyon lira azalarak 706 milyar 586 milyon liraya düştü.

İmamoğlu soruşturması Merkez’e pahalıya patladı: Rezervler 5 haftadır aralıksız geriliyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 18 Nisan haftasında bir önceki haftaya göre 931 milyon dolar azalışla 146 milyar 557 milyon dolara geriledi.

Mehmet Şimşek: Yıl sonunda enflasyon, TCMB’nin tahminlerine uygun gerçekleşecek

Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon beklentisini değerlendiren Bakan Şimşeşk, enflasyonun yıl sonunda TCMB’nin tahminlerine uygun gerçekleşeceği öngörüsünde bulundu. Şimşek, vatandaşın gelecek yıl için yüzde 59,3 seviyesinde gerçekleşeceğini öngörüsünü ise görmezden geldi. Buna göre aslında TCMB’nin yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 29,98 seviyesinde.

Atilla Yeşilada uyardı: Çok sert düşecek

Ekonomist Atilla Yeşilada, son haftalarda altın fiyatlarında yaşanan yükselişin ardından yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu. Yeşilada, ons altın fiyatlarındaki yükselişinin arkasında gerçekçi bir neden bulunmadığını belirterek, ‘Bu balon öyle bir patlar ki, herkesin elinde kalır ve çok ciddi bir zarar oluşur” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir