DENEYAP Girişim Programı 2. dönem girişimleri belli oldu

2024’te DENEYAP Girişim Programı İlk Mezunlarını Verdi: Toplamda 450 Bin TL Destek Sağlandı

DENEYAP Girişim Programı, genç girişimcilerin fikirlerini hayata geçirmeleri için kapsamlı bir destek mekanizması sunuyor. Program kapsamında seçilen ekipler, girişimcilik eğitimleri, alanında uzman mentorlarla birebir görüşmeler, 150 bin TL ödül desteği, ofis desteği, tanıtım desteği, TEKNOFEST ve Take Off Girişim Zirvesi gibi prestijli organizasyonlara katılım hakkı başta olmak üzere 9 farklı alanda destekleniyor. Bu sayede, proje sahipleri girişimlerini hayata geçirme sürecinde rehberlik alarak fikirlerini başarıyla girişime dönüştürme fırsatı yakalıyor.

DENEYAP Girişim Programı’nın 2. döneminde seçilen 8 yenilikçi girişim şunlar:

  • AGROSPHERE: Çiftçilerin güvenilir bilgiye hızlı erişimini sağlayan platform, özelleştirilmiş tarım tavsiyeleri ve dijital destekle karar alma süreçlerini kolaylaştırıyor.
  • ATEŞ KES: Düşük maliyetli ve çevre dostu yangın söndürme sistemi, yangınları hızlı ve etkili bir şekilde kontrol altına alarak mevcut yöntemlerin ötesinde bir çözüm sunuyor.
  • HydroVita: Su kıtlığına karşı geliştirilen, yapay zeka destekli, taşınabilir ve enerji verimli sistem deniz suyunu içme suyuna dönüştürerek sürdürülebilir su erişimi sağlıyor.
  • KGS Teknoloji: Öğrencilerin öğrenme eksikliklerini belirleyerek yapay zeka destekli önerilerle kalıcı öğrenmeyi sağlayan bir uygulama.
  • TARSUS: Su ve ilaçlama kaynaklarını verimli bir şekilde kullanmayı amaçlayan yapay zeka destekli tarım çözümü, akıllı sulama, uydu tarla takibi, mobil uygulama ve drone ile ilaçlama hizmetlerini entegre ediyor.
  • Mayham: Laboratuvar deney süreçlerini güvenli, hızlı ve verimli hale getiren biyogüvenlik kabin, kullanıcı dostu ve yenilikçi bir çözüm sunuyor.
  • Vita: Psikolojik destek ihtiyacına yönelik yapılan uygulama, yapay zeka desteğiyle erişilebilir ve etkili psikoterapi imkânı sunuyor.
  • Quadruplex Sistem Tasarımı: Uçaklarda elektronik arızalara karşı geliştirilen quadruplex kontrol sistemi sayesinde kritik fonksiyonlar arıza anında dahi güvenli şekilde devam ediyor.

Related Posts

Trump’tan ‘Tiktok’ kararı

ABD Başkanı Trump, sosyal medya platformu Tiktok’un engellenmesine dair kanunun uygulanmasını 90 gün süreyle erteleyen kararnameyi imzaladı.

Dev asteroidin Ay’a çarpma ihtimali giderek artıyor

Bir dönem Dünya’ya çarpma ihtimali gündeme gelen, ama daha sonra rotasını Ay’a çeviren 2024 YR4 asteroidinin, uydumuza çarpma ihtimali giderek artıyor.

Dünyanın sonu senaryolarına ve iletişimsizliğe çözüm: ‘Meshtastic’ ile altyapısız mesajlaşma devri

Tüm iletişim ağları çökmüş, telefonunuz işe yaramaz hale gelmiş ve internet işlevsel olarak yok olmuş durumda. Güvendiğiniz insanlarla yardım ve hayatta kalmak için bağlantı kurmanız gerekiyor. Peki ne yaparsınız? Daha da önemlisi, buna nasıl …

2025 Ordu Triatlon Türkiye Kupası sona erdi

Ordu Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde 6’ncısı düzenlenen ‘2025 Ordu Triatlon Türkiye Kupası’ sona erdi. Heyecan dolu yarışlarda dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Organizasyona 20 ilden 400 sporcu katıldı.

Uzaydan dönen Çinli astronotun Dünya’ya bakışı tamamen değişti!

Çinli astronot Cai Xuzhe, Çin’in Tiangong uzay istasyonunda altı ay geçirdikten sonra kısa süre önce Dünya’ya farklı bir bakış açısıyla döndü. Birçok uzay yolcusunun deneyimlediği bu değişim, onun gezegenimize ve insanlığın onu korumadaki rolüne dair görüşünü yeniden şekillendirdi.

Apple, WWDC 2025 etkinliğinde neler tanıtmayı planlıyor?

Apple Dünya Geliştiriciler Konferansı 9 Haziran’da başlıyor. WWDC 2025 etkinliğinde iPhone, iPad, Apple Watch ve Mac’ler için şimdiye kadarki en büyük görsel değişiklik içeren yazılımlar tanıtılacak.