Aynı kadınla evlenen iki kardeşten ‘Gururluyuz’ açıklaması

Hindistan’ın Sirmaur Bölgesinde Poliandri Geleneği: İki Kardeş Aynı Kadınla Evlendi

Hindistan’ın Sirmaur bölgesindeki Shillai köyünde Hatti kabilesine mensup iki kardeş, geleneksel poliandri geleneğine bağlı kalarak aynı kadınla evlendi. Sunita Chauhan adlı gelin ile damatlar Pradeep ve Kapil Negi, bu kararı tamamen kendi istekleriyle aldıklarını vurguladı.

12 Temmuz’da başlayan düğün töreni, üç gün boyunca devam etti. Trans-Giri bölgesindeki Shillai köyünde gerçekleşen tören, geleneksel halk şarkıları ve danslarla renklendi. Düğün görüntüleri, şimdiden internette viral hale geldi.

NDTV’nin haberine göre gelin Sunita Chauhan, Kunhat köyünden olduğunu belirterek bu geleneği bildiğini ve hiçbir baskı altında kalmadan bu kararı aldığını söyledi.

“KAMUYA AÇIK UYGULADIK ÇÜNKÜ GURURLUYUZ”

Damatlardan Pradeep, “Bu geleneği kamuya açık bir şekilde uyguladık çünkü bununla gurur duyuyoruz. Bu ortak bir karardı” derken; Kapil de “Yurt dışında yaşıyor olabilirim ama bu evlilikle eşimize bir aile olarak sevgi, destek ve istikrar sağlıyoruz” diye konuştu.

ARTIK ÇOK DAHA GİZLİ YAPILIYOR

Himachal Pradesh ile Uttarakhand sınırında yaşayan Hatti topluluğu, yaklaşık üç yıl önce resmen “Planlanmış Kabile” statüsüne kavuştu. Bu kapalı toplulukta poliandri geleneği yüz yıllardır uygulanıyor. Ancak kadınların artan eğitimi ve ekonomik gelişmeler sayesinde bu tür evlilikler günümüzde çok daha nadir görülüyor.

“Jodidara” olarak bilinen bu tür evlilikler Himachal Pradesh gelir yasalarında tanınıyor. Trans-Giri bölgesindeki Badhana Köyü’nde son altı yılda bu tür beş evlilik daha kayıtlara geçti.

Yaşlılara göre bu evlilikler artık çok daha gizli şekilde yapılıyor ve toplumda kabul görüyor olsa da sayıları oldukça azaldı.

TOPRAK BÖLÜNMESİNİ ENGELLEMEK İÇİN

Uzmanlar, poliandri geleneğinin kökeninde atalardan kalan tarım arazilerinin bölünmesini önlemek olduğunu belirtiyor. Hatti topluluğunun merkezi örgütü olan Kendriya Hatti Samiti’nin genel sekreteri Kundan Singh Shastri, bu geleneğin binlerce yıl önce büyük ailelerin topraklarını koruması için oluşturulduğunu belirtti.

Related Posts

Ailesini katleden itfaiyeci cezaevinde yaşamına son verdi

Aydın’da eşi ve iki çocuğunun öldüğü yangınla ilgili soruşturmada tutuklanan itfaiyeci, cezaevinde hayatına son verdi.

Ekrem İmamoğlu savunmasını paylaştı

Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi’nin resmi hesabından, 16 Temmuz’da İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek davasının karar duruşmasında İmamoğlu’nun sarf ettiği sözlerle hazırlanan bir video paylaşıldı.

Erdoğan’dan Tatar’a: Bizi barakada karşılıyordun

Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC’de yaptığı konuşmada adadaki Cumhurbaşkanlığı binasının geçmişte “baraka” olduğunu söyledi.

MSB’den Kıbrıs Barış Harekatı’na ait tarihi fotoğraflar

MİLLİ Savunma Bakanlığı (MSB), Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51’inci yıl dönümü kapsamında, kendi arşivinden bazı fotoğrafları ilk kez sosyal medya hesabından yayımladı.

Erdoğan, KKTC’de ‘Saray’ sitemi: Barakada karşılanıyorduk

KKTC ziyaretinde konuşan Erdoğan, burada TOKİ tarafından inşa edilen Cumhurbaşkanlığı Saray’ına değinerek eski idari binayı ‘baraka’ olarak niteledi.

İskilip’te Vaşak Bahçeye Girdi, 5 Tavuk Telef Oldu

Çorum’un İskilip ilçesinde bir evin bahçesine giren vaşak, 5 tavuğu telef etti. İtfaiye ekipleri vaşağı zarar vermeden yakalayarak doğaya geri bırakmak üzere Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim etti.