Yarış Atları İçin Dünya Standartlarında Sağlık Hizmetleri

Yarış Atlarına Özel Sağlık Hizmetleriyle Dikkat Çeken Ankara 75. Yıl Hipodromu

Yarış atları, sağlıklarını korumak ve performanslarını en üst seviyede tutmak için Türkiye Jokey Kulübüne (TJK) bağlı Ankara’daki 75. Yıl Hipodromu’nda bulunan at hastanesinde düzenli olarak ileri tıbbi imkanlarla kontrol ediliyor.

Hipodromda bulunan tam donanımlı hastanede safkan, İngiliz ve Arap atları gibi yaklaşık 1600 at, tedavi, ameliyat ve rutin sağlık kontrolleri için 6 veteriner hekim, 6 veteriner sağlık teknikeri, 4 memur, ikişer laborant, röntgen teknikeri ve nalbant tarafından bakıma alınıyor.

At hastanesi, dünya standartlarına uygun bir ameliyathaneyle donatılmış olup günde ortalama 4 cerrahi operasyon gerçekleştirebilmektedir. Ayrıca dahiliye, ortopedi servisleri, tıbbi tahlil laboratuvarı, endoskopi ve ultrason odaları da atların hizmetine sunulmuştur.

Hastanede her gün yaklaşık 100 atın tedavi ve kontrolü yapılmakta olup, röntgen, acil müdahale birimi, radyoloji, yoğun bakım ve konsültasyon birimlerinin yanı sıra uyandırma odaları, eczane, ilaç deposu ve geniş kapsamlı bir laboratuvar da bulunmaktadır.

Yarış atları, kondisyonları, kas gelişimleri, solunum kapasiteleri ve dolaşım sistemleri gibi konularda düzenli olarak takip edilmekte ve sağlıkları titizlikle korunmaktadır. Ayrıca atların tendon, kas ve eklem sorunları için insanlarda da kullanılan trombositten zengin plazma (PRP) tedavisi de uygulanmaktadır.

Hastanenin Sorumlu Yöneticisi Veteriner Hekim Gözde Matyar, yarış atlarının en sık ortopedik sorunlarla karşılaşıldığını belirterek, atların sağlık kontrolleri ve muayeneleri hakkında detaylı bilgi verdi.

Haberin Devamı İçin: Yarış Atları ve Sağlık Kontrolleri Hakkında Detaylı Bilgi

Related Posts

Türkiye şişmanlıyor mu? 3,5 milyon kişilik ölçümden çarpıcı sonuçlar

Sağlık Bakanlığı’nın ülke genelinde hayata geçirdiği ‘İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa’ kampanyasının ilk 5 haftasında ölçüm yapılan 3 milyon 572 bin 436 kişiden 2 milyon 221 bin 201 kişinin vücut kitle indeksi ‘normal’ kilo aralığının üzerinde çıktı. Ölçüm yapılanların yaklaşık yüzde 5’inin ‘zayıf’, yüzde 32’sinin ‘normal’, yüzde 35’inin fazla kilolu, yüzde 28’inin ‘obez’ aralığında olduğu; erkeklerde ‘fazla kiloluluk’, kadınlarda ise ‘obezite’ oranının fazla olduğu belirlendi.

Uzmanından kanser hastalarına yaz tavsiyeleri

Uzmanından kanser hastalarına yaz tavsiyeleri

Cilt sağlığı için doğal kolajen desteği sağlıyor! Günde 15-20 gram tüketilmeli

Tahinin, çinko gibi mineraller açısından zengin olduğunu kaydeden Prof. Dr. Muhsin Konuk, susamdan elde edilen tahinin, içerdiği zengin vitamin ve mineraller sayesinde cildin en önemli yapı taşı olan kolajen üretimini doğal yollarla desteklediğini anlattı.

‘Deri kanseri, vücudumuzda en yaygın olarak görülen kanser türüdür’

Deri kanserinin vücutta en yaygın olarak görülen kanser türü olduğunu belirten Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Dr. Haydar Yöndem, “Her kanser türünde olduğu gibi deri kanserinde de erken teşhis hayat kurtarır” dedi.

Alerjik şikayetler arttı, vatandaşları ‘polen’ endişesi sardı

Havaların ısınmasıyla birlikte son dönemde artan polen yoğunluğu, alerjik şikayetlerin artırdı. Van’da da mayıs ve haziran aylarında polen yoğunluğunun zirveye ulaştı

Bu nadir görülen kanser belirtisi sadece banyoda ortaya çıkıyor

Uzmanlar, safra yolu kanserinin (kolanjiyokarsinom) sessiz ilerleyip çoğu kez geç evrede teşhis edildiğine dikkat çekiyor. İlk uyarı işaretleri sıklıkla tuvalette ortaya çıkıyor; ancak sindirim veya idrar yolu problemleriyle karıştırılabildiği için gözden kaçabiliyor.